Uurwerkmakers


Een onderzoek door Lammert en Siet de BruinNa ca. 10 jaar archiefonderzoek door Lammert en Siet de Bruin over de geschiedenis van de uurwerkmakerij in Friesland, met name gericht op Joure en omgeving, heeft dit geresulteerd in het schrijven van een boek hierover door Lammert de Bruin. Omdat we eigenlijk in de archieven heel Friesland doorworstelden, kwamen we tot zoveel informatie dat we besloten om dat in een tweede boek te verwerken.

Het eerste is "Uurwerkmakers in Joure" waarin de geschiedenis van de uurwerkmakerij, de uurwerkmakers (ook genealogisch uitgespit), produktie en foto's. Ook de klokschilders hebben we hierin meegenomen, etc.

Het tweede is "Uurwerkmakers in Friesland" en is een index op naam van alle uurwerkmakers en klokschilders die wij hebben gevonden, met alle gegevens en hun gebeurtenissen (alleen tekst).

De boeken zijn inmiddels uitgegeven. Mocht u belangstelling hebben om er een aan te schaffen:
Van "Uurwerkmakers in Joure" is de prijs € 25,- (inclusief verzendkosten)
Van "Uurwerkmakers in Friesland" is de prijs € 15,- (idem)

U kunt hiervoor mailen naar: bergsiet@gmail.com met vermelding van naam, adres en hetgeen u wilt bestellen.
Ter bevestiging stuur ik u een mailtje terug met de nadere gegevens voor de betaling. De boeken zijn ook verkrijgbaar bij Museum Joure en Boekhandel Readshop te Joure.

Siet de Bruin-van den Berg

 


Klik hier voor een fragment uit het boek en hier voor de index

Meubelmakers

Speciekohieren

Naaisters

Arbeidswet

Bronnen

Terug

Creative Commons Licentie  Al het werk op deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 3.0 Unported licentie © 2013 Woudt Software & Design - Delfstrahuizen telefoon: 0645 086 514